ט"ו
בשבט מופיע לראשונה במשנה ובתלמוד בשם ראש השנה לאילן. הוא בא לסמן התחלה
והתחדשות.
בט"ו
בשבט נהוג לאכול משבעת המינים ובפרט
פירות יבשים ואגוזים. מנהג אכילת
פירות יבשים החל בטרם היות אמצעי קירור. זו הייתה הדרך היחידה בה יכלו יהודי הגולה
לאכול מפירות ארץ ישראל בחג.
אני זוכרת
בתור ילדה, (גדלתי בניו יורק) היו מחלקים בבית הכנסת תמרים, צימוקים וחרובים. לא הכרתי את התמרים והחרובים ממקומות אחרים,
ואכלנו אותם רק בט"ו בשבט.
ט"ו
בשבט הוא חג שבו הקייטרינג שלי מככב. כל השנה אני משלבת פירות וירקות העונה במנות
שלי החל מהמנה הראשונה ועד לקינוחים.
בט"ו בשבט שבעת המינים בתוספת פירות יבשים נוספים ופירות העונה
משולבים במנות שאנו מציעים.
סדר
ט"ו בשבט
סדר
ט"ו בשבט הוא מסורת שהתגבשה בצפת במאה ה-17, על מנת להנחיל את אהבת הארץ ליהודי הגולה. ר, בנימין הלוי
מחכמי צפת כתב בספרו "חמדת ימים" תיאור כיצד לציין את ט"ו בשבט.
הוא כתב סדר ט"ו בשבט הכולל סעודה שבה נאכלים 30 מיני פירות מפירות ארץ
ישראל.
כיום יש גרסאות
שונות, בכולם שותים 4 כוסות יין כמו בפסח, אבל בט"ו בשבט שותים גם יין לבן
וגם יין אדום.
יין לבן
המסמל את תקופת החורף הקרה, יין אדום עם
מעט יין לבן המסמל את האביב, יין אדום המסמל את הקיץ ויין לבן עם מעט יין אדום,
המסמל את הסתיו.
קייטרינג
ברנד'ס מציע שני תפריטים לט"ו בשבט, תפריט חלבי ותפריט בשרי עליהם תוכלו לקרוא כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה